اسکای لایت

ارتباط بصری بین محیط داخلی و خارجی ساختمان از دیرباز مورد توجه سازندگان و ساکنان ساختمان ها و سازندگانی چون مهرادوین بوده است.
اولین و ساده ترین راه حل این آرزو ایجاد پنجره در دیوارهای ساختمان بوده است‌. اما خواسته های مصرف کنندگان در این حد متوقف نگشت.
ایده ارتباط دیداری مستقیم بین داخل ساختمان و آسمان امری بود که از دیرباز به عنوان یک آرزو در ذهن بشر بوده است.

تکنولوژی های مختلف ساخت

تکنولوژی های قدیمی، تولید شیشه و فریم پنجره ها باعث شده بود عملا امکان استفاده از پنجره های سقفی داخل ساختمان میسر نباشد.
در گذشته دلایلی مانند مقاومت بسیار پایین شیشه ها در برابر شکنندگی ،اتلاف حرارت بسیار زیاد از طریق پنجره های سقفی و عدم آب بندی صحیح پنجره ها در برابر باران از جمله دلایل عمده عدم استفاده از پنجره های سنتی در سقف ساختمان ها بوده است.
اما با پیشرفت تکنولوژی و ظهور انواع شیشه های دارای مقاومت بالا در برابر ضربه و شکست و فریم های دارای امکان آب بندی کامل ،رویایی سقف های شیشه ای را به واقعیت نزدیک کرد.

شناخت

از آنجا که سقف های شیشه ای در مقایسه با پنجره های دیواری مقادیر بسیار بالاتر از نور و روشنایی را به داخل ساختمان انتقال می دهد و به علاوه نمای بسیار زیبا تری نیز به فضای داخلی ساختمان می بخشد و همچنین در فضایی که فاصله زیادی از دیوارهای خارجی ساختمان دارند نیز قابل اجرا میباشد تقاضا برای بکارگیری آن در ساختمان ها به شدت افزایش یافت.
اسکای لایت که با نام های سقف شیشه ای یا پنجره سقفی در کشورمان شناخته می شود بر روی سقف های شیبدار و سقف های بدون شیب قابل اجرا می باشد.
همانطور که در خدمات انواع پنجره ها گفتیم، این پنجره ها از سه منظر قابل بررسی هستند که در انتخاب اسکای لایت نیز باید این ۳ پارامتر متوجه باشد.
اولین پارامتر مباحث ظاهری و عملکردی پنجره می باشد.

کاربردها

سقف های شیشه ای می توانند در انواع ساختمان های اداری تجاری و مسکونی به کار گرفته شود این نوع از پنجره ها در انواع ثابت و بازشو ساخته می شود.
در نهایت با توجه به پارامترهای مختلف مانند موقعیت مکانی محل مورد نظر ، نوع کاربری سختمان ،شرایط جوی محل نصب، میزان تبادل نور مدنظر و بسیاری موارد دیگر ابعاد کلی و نوع عملکرد پنجره از لحاظ قابلیت باز شوندگی تعیین می گردد .
به طور مثال طبیعتاً پنجره های سقفی طراحی شده برای آشپزخانه، اتاق نشیمن، یا اتاق خواب یک منزل مسکونی متفاوت خواهند بود.
ساند.

اسکای لایت چیست؟

در یک دسته بندی کلی اسکای لایت ها را میتوان از لحاظ ظاهری به سه دسته تقسیم کرد.

  • پنجره های سقفی فلت
  • پنجره های سقفی زاویه دار برای سقف های شیبدار
  • پنجره های سقفی غیر مسطح

جزئیات انتخاب اسکای لایت

پس از تعیین طرح کلی سقف شیشه‌ای نوبت به انتخاب جزئیات می باشد.
نوع شیشه های مورد استفاده یکی از این پارامترها می باشد .
همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم یکی از دلایل گسترش استفاده از اسکای لایت ها ظهور شیشه ها با مقاومت بالا در برابر ضربه و اتلاف پایین انرژی می باشد. لذا متخصصان در ساخت سقفهای شیشهای و سپس به ابعاد و محل استفاده معمولاً از شیشه های سکوریت و لمینت دو یا چند جداره استفاده می‌کند.
سومین پارامتر موثر در انتخاب اسکای لایت ها نیز جنس فریم آن می‌باشد.
مهندسان با توجه به طرح کلی پنجره و شیشه انتخابی گزینه‌های مختلفی از جمله فریم های آلومینیومی و UPVC را پیش روی مصرف کنندگان قرار می دهد.
لازم به ذکر است گاهی سازندگان در ساخت سقف های شیشه ای با ابعاد بزرگ از برخی انواع کرتین وال مانند کرتین وال عنکبوتی نیز استفاده می کند.
برای آشنایی بیشتر با انواع کرتین وال دیوار شیشه ای می توانید به برگه کرتین وال مراجعه کنید.

معایب

در کنار مزایای فراوان اسکای لایت ها قطعاً معایبی نیز می‌توان برای آنها در نظر گرفت.
از جمله این معایب :
نیاز به تخصص بالا در طراحی ساخت و نصب این نوع از پنجره ها و امکان ایجاد اثر گلخانه‌ای داخل ساختمان می باشد.
اثر گلخانه‌ای به معنای گرم شدن فضای داخلی به دلایل تابش مستقیم آفتاب به داخل ساختمان بدون تبادل کامل هوای داخلی با محیط خارجی می باشد.
این مسئله در کشور ما که دارای روزهای آفتابی نسبتاً زیادی می باشد و آب و هوای نسبتا گرم و خشکی دارد از اهمیت دو چندانی برخوردار است.
که می‌تواند در فصول گرم سال مصرف انرژی برای خنک کاری ساختمان را افزایش دهد.
بدیهی است که لازم است از تمهیدات لازم برای به حداقل رساندن این مشکل در طراحی اولیه صورت پذیرد.
به عنوان مثال: می توان زاویه محل و ابعاد پنجره را با توجه به جهت تابش آفتاب طوری طراحی نمود که حداقل اثر گلخانه ای را ایجاد کند. یا با انتخاب پنجره های باز شده امکان تبادل هوا در شرایط دمای متوسط فراهم شود.
به علاوه با انتخاب شیشه‌ای مات و یا پرده های متناسب با پنجره می توان این مشکل را به حداقل ر

درخواست مشاوره

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با ما در مهرادوین تماس بگیرید…