اکثر مواقع افراد هنگام تعویض پنجره قدیمی با جدید و یا حتی انتخاب پنجره در ساختمان نوساز خود دچار مشکل می شوند. اینجا دو انتخاب پیش رو شما قرار خواهد گرفت پنجره دوجداره آلومنیومی و یا UPVC. این مقاله توسط گروه تولیدی صنعتی مهرادوین برای مقایسه پنجره دوجداره آلومینیومی با UPVC تهیه شده تا در هنگام خرید، انتخاب مطمئنی داشته باشید.
آلومینیوم یک نوع فلز نرم و سبک می باشد که قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارد. فلز آلومینیوم با دارا بودن خواص منحصر به فرد، امروزه یکی از پرکاربردترین مواد اولیه در تولید پروفیل به شمار میآید. از ویژگی های مهم پنجره دوجداره آلومینیومی می توان به سبک وزن بودن و مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی اشاره کرد.
ویژگی پنجره دوجداره آلومینیومی و انواع آن
- مقاومت بالا
- سازگاری با محیط زیست
- سبک و بادوام
- کاهش اتلاف انرژی ساختمان
- مقاومت در برابر نور آفتاب و شرایط جوی و محیطی
- تنوع در طرح و رنگ
- امکان نصب سریع و آسان
- تعمیر و نگهداری آسان
- قیمت ارزان تر
برای تولید پروفیل آلومینیومی در ابتدا بیلت آلومینیومی را تحت فشار و دمای بالا قرار می دهند. بیلت آلومینیومی ماده اولیه و اصلی پروفیل آلومینیومی است که پس از قرار گرفتن در دمای بالا از بین قالب های مخصوصی عبور می دهند. در انتها پروفیل آلومینیومی با توجه به سلیقه مشتری تولید خواهد شد.
این روزها برای کارایی بیشتر پنجره های آلومینیومی این پرفیل را به همراه شیشه دوجداره تولید و به مشتریان پیشنهاد خواهد شد. درواقع پنجره دوجداره آلومینیومی گزینه ی مناسبی برای عایق صوتی و حرارتی خانه شما محسوب می شود.
انواع پروفیل آلومینیوم
پروفیلهای آلومینیومی در سه نوع ساده، ترمال بریک و چوبی آلومینیومی تولید میشوند. ترمال بریک در لغت به معنای شکست حرارتی است که موجب جلوگیری از انتقال حرارت به خارج از فضا و محیط ساختمان می شوند. پنجره آلومینیومی ترمال بریک توسط تیغه مابین دو جدار داخلی و خارجی این پروفیل، انتقال گرما، سرما، لرزش و صدا راکاهش می دهند. این تیغه که با نام پلی آمید شناخته می شود بازه دمایی 50- تا ۲۲۰+ را تحمل میکنند. برخلاف پروفیل ترمال بریک،پنجره های ساده آلومینیومی موجب اتلاف انرژی بسیار بالایی می شوند.
نوع سوم این پنجره ها، از دو لایه فلز و چوب تولید می شود. به این شکل که لایه بیرونی از جنس فلز و لایه داخلی برای زیبایی بیشتر محیط ساختمان از جنس چوب قرار می گیرند. این پنجرهها نیز با ترکیبی از چوب و فلز، ظاهر جذاب و زیبایی به محیط زندگی شما هدیه میدهند.
پنجره دوجداره UPVC
UPVC مخفف عبارت Unplasticized Polyvinyl Chloride می باشد. در واقع یو پی وی سی یکی از انواع پلاستیک های فشرده و سخت میباشد که درآن هیچ ماده روان کنندهای استفاده نشده است. امروز استفاده از پنجره های UPVC در ساخت درب و پنجره جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است.
پروفیلهای یو پی وی سی به دلیل داشتن عایقبندی بسیار بالا، در جلوگیری از ورود سروصدا، آب و گرد و خاک به منازل از بهترین گزینههای انتخابی جهت استفاده در ساختمانها میباشند. وزن این ماده سبک است و قابل بازیافت و استفاده مجدد می باشد. پلی وینیل کلراید غیر پلاستیکی مقاومت بالاتری نسبت به پی وی سی داشته و در صنعت ساخت و ساز خصوصا ساخت قاب های درب و پنجره بسیار پرکاربرد است.
ویژگی پنجره دوجداره UPVC
- نصب ساده و آسان
- مقاومت بالا در برابر ضربه و شرایط آب و هوایی مرطوب و بارانی
- مقاوم در برابر اشعه ماورای بنفش و اثرات مخرب آن
- عایق حرارتی، صوتی و جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل خانه
- می توان این پروفیل ضدسرقت را با یک شیشه ضدگلوله یا ضدسرقت ترکیب کرد و مکانی امن را بوجود آورد.
- پایداری، طول عمر بالا و قابلیت استفاده مجدد در هنگام جابجایی و نقل مکان
- تنوع در طرح و رنگ
- قابلیت نظافت آسان این پنجره ها
مقایسه پنجره دوجداره آلومینیومی با UPVC
مقایسه پنجره دوجداره آلومینیومی با UPVC بسته به سلیقه شخصی افراد، بودجه و نیاز ساختمان در بین دو قاب پنجره انجام می شود. پنجرههای آلومینیومی به لحاظ مقرونبهصرفه بودن، دوام و بازده حرارتی پیشرفتهای زیادی کردهاند و این روزها طرفداران زیادی دارد. گروه تولیدی صنعتی مهرادوین تولیدکننده انواع درب و پنجره در اصفهان محصولات خود را با کیفیت بالا و توسط ماشین آلات پیشرفته تولید و عرضه می کند.
مقایسه پنجره دوجداره آلومینیومی با UPVC: عایق حرارت
یکی از بزرگترین معایب پنجره آلومینیومی رسانایی بالای این نوع فلز است. به این معنی که این نوع پنجره ها در فصل سرما و گرما موجب اتلاف انرژی حرارتی داخل منزل می شود. با پیشرفت تکنولوژی و تولید پنجره های آلومینیومی ترمال بریک این مشکل برطرف شد.
پنجره UPVC نوعی عایق حرارتی محسوب می شود و از انتقال انرژی جلوگیری می کند. یکی از ویژگی های این نوع پنجره استفاده از پروفیل های چند حفره ای در ساخت آن هاست. این حفره ها با نوعی عایق مخصوص پر می شود که این امر عایق بودن پنجره را تقویت می کند.
مقایسه پنجره دوجداره آلومینیومی با UPVC:مقاومت در برابر اشتغال و ضربه
پنجره های آلومینیومی نسبت به پنجره دوجداره یو پی وی سی، نسبتا مقاومت بالایی دارند. پنجره UPVC دچار خوردگی و پوسیدگی نمی شود. در مقابل پنجره آلومینیومی در برابر آلودگی و تغییرات آب و هوایی مقاومت پایین تری دارند و به مرور زمان دچار تغییر رنگ می شوند. UPVC بسیار مقاوم و بادوام است و هیچ نوع ماده شیمیایی تولید نمی کند. اما در فرآیند تولید آلومینیوم مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد که خطرناک و سرطان زا هستند.
مقایسه پنجره دوجداره آلومینیومی با UPVC: زیبایی و تنوع رنگ
در پنجره های دوجداره upvc رنگ سفید رنگ اصلی محسوب میشود. این پروفیل ها دارای انواع مختلف روکش های لمینت طرح دار و بسیار زیبایی هستند. می توان گفت رنگ ها و روکش های UPVC نسبت به رنگ قاب های آلومینیومی مقاومت، دوام و عمر بالاتری دارند.
همچنین در مقابل گرما و سرما مقاوم هستند. خود به خود ریخته نمیشوند و در مجاورت با آب و هوای مرطوب و یا باران های اسیدی پروفیلهای آلومینیومی خورده یا اکسیده نمیشوند. پنجرههای آلومینیومی در برابر آلودگی هوا و تغییرات جوی مقاومت کمتری دارند و به مرور زمان دچار تغییر رنگ میشوند.
سخن پایانی
گروه تولیدی مهرادوین با توجه به سابقه چندین ساله در عرصه طراحی درب و پنجره، خدمات پس از فروش و … توانسته تیمی از افراد باتجربه و متخصص ایجاد کند. تمامی پروژه های انجام شده در تیم مهرادوین به درستی و با بالاترین کیفیت ممکن اجرا می شود و در هیچ کدام از آن ها نارضایتی و یا شکایتی نبوده است. چنانچه همچنان در رابطه با انتخاب پنجره دوجداره آلومینیومی و UPVC تردید دارید همکاران ما از طریق مشاوره رایگان، راهنمایی لازم را به شما ارائه می کند.