نمای لامل چیست؟

در شهرهای بزرگ مثل اصفهان ،تهران، مشهد و شیراز یکی از مواردی که خیلی جلب توجه می کند ساختمان های بزرگ می باشد. این ساختمان ها از نمای شیشه ای بسیار زیبایی استفاده می کنند. شیشه ها توسط سازه های آلمینیومی در کنار هم قرار می گیرند. این کار با دقت و نظم بسیار زیادی انجام می شود.به این نماها به اصطلاح نمای لامل می گویند. 

نمای لامل به نمای کرتین وال نیز مشهور می باشد. در معادل فارسی با عنوان دیوار پرده ای شناخته می شود. در این نما از پروفیل آلمینیومی استفاده می شود. این پروفیل معروف به لامل می باشد.

این سازه ها بسیار سبک طراحی شده اند.

نمای لامل چیست؟

کاربرد و ویژگی نمای لامل

کاربرد نمای لامل

این نما یک پوشش بیرونی می باشد. هدف از این نوع پوشش منتقل کردن نور به داخل ساختمان می باشد .هم چنین ایجاد یک نمای زیبا می باشد.

مزایایی نمای لامل

مقاومت بسیار بالا:

این پوشش مقاومت بسیار بالایی دارد. این پوشش آخرین پوسته ای هست که برای ساختمان قرار می گیرد. به همین خاطر به عنوان اولین عنصر در مقابل انفجار به حساب می آید. نمای لامل مقاومت فوق العاده بالایی دارد.

هم چنین این نماد مقاومت بالایی در برابر آب و باد دارد. علاوه بر این باعث می شود فشار های وارده را به زمین و دیوار های ساختمان منتقل می کند. منظور از این فشار ها عوامل طبیعی مثل زلزله است.

سبک بودن:

نمای کرتین وال سبک بودن این قضیه است. دلیل سبک بودن آن استفاده آلومینیوم در ساخت آن است.با وجود سبک بودن اما مقاومت بسیار بالایی دارد. در نمای لامل از عناصر دیگری مثل:فولادی و چوبی هم برای ساخت استفاده می کنند. اما امروزه اکثر نمای لامل از آلومینیوم ساخته شده است.

طراحی زیبا و با دقت:

از نظر ظاهری و عایق بودن نمایی لامل به دو دسته تقسیم می شود. این دو دسته با نام های  نرمال(NORMAL)  و (Thermal break) ترمال بریک شناخته می شوند.

همه لامل ها دارای شیار هایی هستند.که برای قرار گرفتن لاستیک تعبیه شدند.

در دسته نرمال جنس لاستیک ها EPD می باشد. در ترمال بریک جنس لاستیم همان جنس است. اما جنس تیغه ها پلی آمید می باشد.

ساخت و طراحی نمای لامل

ثابت بودن رنگ:

یکی دیگر از ویژگی های نمای لامل ثابت بودن رنگ در برابر اشعه uv  و دیگر شرایط جوی می باشد. یکی از بهترین شیوه های رنگ آمیزی این نما آنادایز است.آلومینیوم جزو عناصری است که به سرعت اکسیده می شود. این نوع رنگ یک روش درمانی برای آلومینیوم به حساب می آید. استفاده از این روش برای رنگ کردن مزایا و برتری های زیادی به نسبت دیگر روش ها برای رنگ آمیزی دارد. در کل این نما زیبایی بسیار منحصر به فردی در مقابل نمای های نسل قبل دارد. و امروزه یکی از دلایل استفاده عموم برج ها و ساختمان ها از این نما زیبایی فوق العاده آن می باشد.

انواع نمای لامل:

این نما با راه  و روش های متعددی ساخته می شود. که برای اجرای هر کدام نیاز به متخصص های مربوطه می باشد. این نما به دو روش قابل پیاده سازی می باشد.این دو روش عبارت اند از :

  1. (FACECAP) با درپوش
  2. (FRAMELESS) بدون درپوش

روش بدون در پوش یا (FRAMELESS):

در این روش برای نگه داری شیشه ها پشت آن فریم یا قالب قرار می دهند. نصب شیشه در این روش بسیار راحت است. هم چنین به راحتی می توان آن ها را تعویض کرد. این روش به دو صورت قابل پیاده  سازی است. این روش بسیار یکنواخت پیاده سازی می شود. دراین روش لازم است شیشه در کارخانه داخل قالب قرار بگیرند.

  1. استفاده از سیستم U-CHANNEL
  2. سیستم فریم دار

سیستم  (uchannel):

این سیستم بسیار مقرون به صرفه است. توصیه می شود در ساختمان هایی که ارتفاع کمی دارند از این روش استفاده کنید. این سیستم برای ساختمان های مرتفع مناسب گزینه مناسبی نمی باشد.

روش فریم دار:

این سیستم سرعت اجرا شدن در زمان کوتاه را دارد. بسیار محکم می باشد. شما می توانید با اطمینان خاطر بالا از این سیستم استفاده کنید.

نمای لامل

روش با درپوش یا (FACECAP):

در این روش از درپوش های نگه داری استفاده شده که به بیرون شیشه وصل می شود. یکی از مواردی که این روش را نسبت به دیگر روش ها متمایز می کند. یکی از خوبی های این طرح این است که نیازی نیست شیشه ها حتما در کارخانه در قالب قرار بگیرند.

نتیجه گیری:

نمای کرتین لامل امروزه در صنعت ساختمان سازی و هم چنین برج ها بسیار استفاده می شود. اگر شما هم در این صنعت کار می کنید. به شما پیشنهاد می کنم که در صورت عدم استفاده از این نما حتما آن را امتحان کنید. پس از استفاده از نمای لامل نتیجه کار و ظاهر جذابی که به ساختمان شما می دهد به این فکر فرو می روید که کاش زودتر آن را استفاده کرده بودید.

مجموعه مهندسی مهرادوین با بهره گیری از بهترین متخصصان در اجرا تمامی این نوع نماها شما را به بهترین شکل ممکن همراهی می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *